Er på vej:)

“Kvindepunktet” som også virker på mænd

Spleen 6 eller på dansk Milt 6, er punktet som kan vitalisere kroppen, give mindre stress og en bedre hormonbalance. Det fugter huden, forbedrer fordøjelsen og har en særlig indvirkning på livmoderen og binyrerne. Jeg kalder det kvindepunktet, men det virker selvfølgelig også på mænd. Akupressurpunktet Milt 6 er et “trafikpunkt”, som krydser 3 vigtige meridianer. Milt, lever og nyre-meridianerne bliver aktiveret.

Hvad gør akupressurpunktet?
Ifølge gamle lærebøger om akupunktur har akupunkturpunktet milt 6 følgende fordele.

  • styrker fordøjen (fremmer evnen til at trække næring ud og lave det om til energi
  • fjerner fugt (dæmper inflammation)
  • regulerer menstruation (har indvirkning på området ved livmoderen)
  • hjælper på ufrivillig abort og barnløshed ( har en evne til at holde sammen på organer, har en opadgående virkning på hele kroppen)

    m.m.

Sådan gør du

Find punktet på dig selv på både venstre og højre ankel. Det ligger én håndsbredde (fire fingre, undtagen tommelfingeren) fra den indre ankelkno. Gå efter ømheden, så er du det rigtige sted. De fleste punkter virker også uden for den præcise lokalisation, men jo mere præcis du er, jo bedre virker det. Selvfølgelig har nåle har en kraftigere virkning, men du kan nå rigtig langt med milt 6-akupunkturpunktet, hvis du bruger dine hænder. Tryk ind så du mærker ømheden, og vent til ømheden forsvinder eller bliver mindre.

Går bare i gang

Du kan ikke gøre noget forkert, hvis blot du går langsomt frem og bruger din sunde fornuft. Er du gravid, så vent med at behandle dig selv på dette akupunkturpunkt.